Openluchtschool opgericht in het tweede kwart van de twintigste eeuw. Voortgaande op de mutatieschetsen van het kadaster werd hier op het einde van de negentiende eeuw een kleine hoeve met losstaande bestanddelen opgericht, kadastraal geregistreerd in 1891 op een voorheen onbebouwd perceel. De bestaande gebouwen werden op het einde van de jaren 1930 in gebruik genomen door een openluchtschool en in de bestaande boomgaard ten noorden werden openluchtklassen gebouwd, kadastraal ingetekend in 1939. De bestaande hoevegebouwen werden wellicht in het begin van de jaren 1950 aangepast en uitgebreid, zie mutatieschetsen van 1955.
Aan de straat onderkelderd breedhuis van vijf à acht traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen onder pannen zadeldak, naderhand, vermoedelijk in de jaren 1950, verhoogd tot drie bouwlagen, gedeeltelijk onder plat dak. Beraapte gevels met rechthoekige vensters op hardstenen lekdrempels, beluikt op de begane grond. De lijstgevel aan de straat wordt gemarkeerd door diverse gedenkplaten van blauwe hardsteen met vermelding van de weldoeners.
Openluchtklasjes: eenvoudige rechthoekige contructies van beton onder plat dak, aan zuidoostzijde volledig geopend en aan zuidwest- en noordwestzijde voorzien van grote vensters.
Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VI (Vlezenbeek), 1891/4, 1939/7, 1955/10.
Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)