Achterin gelegen overblijfsel van een in kern mogelijk achttiende-eeuws hoevecomplex, bestaande uit losse bestanddelen rondom een gedeeltelijk gebetonneerd erf, heden gesplitst in meerdere eengezinswoningen. De voormalige, onderkelderde woning, gelegen ten zuiden van het erf vertoont een karakteristiek volume van zeven traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak met rechteraandak en de nok parallel aan de straat.
Witgeschilderde erfgevel op gepikte plint met overwegend aangepaste rechthoekige muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk; deur met bewaarde, kwarthol geprofileerde posten van kalkhoudende zandsteen en bekronend, blind rondboogveld. De achtergevel eveneens met grotendeels aangepaste muuropeningen vertoont een duidelijke bouwnaad ter hoogte van de laatste travee met verbindingsblokken van blauwe hardsteen. Het parallel gelegen bedrijfsgedeelte ten noorden van het erf omvatte oorspronkelijk een dwarsschuur, heden sterk verbouwd doch met bewaarde jaarankers 1852.
Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)