Hoevecomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevecomplex

Beschrijving

Grotendeels gerenoveerd hoevecomplex bestaande uit een parallel aan de straat gelegen woonstalhuis met ten noordoosten ervan een haaks ingeplante dwarsschuur. Verankerde bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken, opklimmend tot het begin van de twintigste eeuw, kadastraal ingetekend in 1907.

Woning van vijf traveeën en twee bouwlagen, gemarkeerd door beluikte rechthoekige benedenvensters met dorpels van blauwe hardsteen en steekbogige bovenvensters onder rollagen van gesinterde baksteen; vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekige deur in vlakke omlijsting van blauwe hardsteen. Links aansluitend het lagere, heden aangepaste stalgedeelte.

Schuur aan de noordoostzijde gestut door gecementeerde steunberen; rechthoekige poort onder ijzeren I-latei.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VI (Vlezenbeek), 1907/6.