erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID: 90925   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90925

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Eenvoudige, langgestrekte hoeve uit het begin van de twintigste eeuw, kadastraal ingetekend in 1914. Verankerde baksteenbouw met onderkelderde woning van twee traveeën en twee bouwlagen en een links aansluitend, doch lager bedrijfsgedeelte van vier traveeën en één bouwlaag, beide onder pannen zadeldak.

Woning met verhoogde begane grond en lijstgevel, geopend door rechthoekige vensters en deur, op de benedenverdieping beluikt en gevat in een vlakke omlijsting van blauwe hardsteen; op de bovenverdieping met lekdrempels en lateien van blauwe hardsteen; vernieuwd schrijnwerk. Aflijnende baksteenfries en houten kroonlijst op modillons.

Bedrijfsgedeelte met rechthoekige schuurpoort onder ijzeren I-latei en kleine steekbogige stalvensters.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VI (Vlezenbeek), 1914/12.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2008


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90925 (Geraadpleegd op 21-10-2020)