erfgoedobject

Secretariaat van het Koninklijk Gesticht van Mesen

bouwkundig element
ID: 9097   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9097

Juridische gevolgen

Beschrijving

Secretariaat van het Koninklijk Gesticht van Mesen. Neogotisch gebouw van twee bouwlagen op nagenoeg L-vormig plattegrond onder zadeldaken (leien) met drie dakkapellen. Baksteenbouw met arduinen banden en plint, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Trapgevel van twee traveeën in de Kasteeldreef. Drielichtvensters met arduinen tracering, ingeschreven in steekboog; in top, bolkozijn ingeschreven in spitsboog. In de Kasteelstraat: gelijksoortige trapgevel van één travee en lijstgevel van twee traveeën met drielichtvensters in rechter travee en links steekboogdeur met bovenlicht waarboven een rondboogvenster. Links aanbouw van anderhalve bouwlaag en drie traveeën onder afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien). Achterin: linker aanbouw onder plat dak.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Secretariaat van het Koninklijk Gesticht van Mesen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9097 (Geraadpleegd op 22-02-2020)