Secretariaat van het Koninklijk Gesticht van Mesen

Beschrijving

Secretariaat van het Koninklijk Gesticht van Mesen. Neogotisch gebouw van twee bouwlagen op nagenoeg L-vormig plattegrond onder zadeldaken (leien) met drie dakkapellen. Baksteenbouw met arduinen banden en plint, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Trapgevel van twee traveeën in de Kasteeldreef. Drielichtvensters met arduinen tracering, ingeschreven in steekboog; in top, bolkozijn ingeschreven in spitsboog. In de Kasteelstraat: gelijksoortige trapgevel van één travee en lijstgevel van twee traveeën met drielichtvensters in rechter travee en links steekboogdeur met bovenlicht waarboven een rondboogvenster. Links aanbouw van anderhalve bouwlaag en drie traveeën onder afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien). Achterin: linker aanbouw onder plat dak.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle