Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Omgeving met kasseien en plantsoen.
De kapel is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog, als dank voor bescherming. In de zomer van 1944 stort achter de nu verbouwde hoeve een V 1-bom neer. De kapel is hersteld in 2007.

Open kapel op rechthoekige plattegrond. Gele baksteen en rode sierbaksteen (ook binnenin) onder tentdak (leien of kunstleien, witgeschikderde gootlijst op klossen). Spitsbogige muuropeningen, onder meer met glasraam met voorstelling van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima.
Altaar met beeld Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, gedenksteen met inscriptie: "UIT DANKBAARHEID AAN O.L. VROUW VAN FATIMA". Altaar van bidruimte afgescheiden door ijzeren hekken.

• Informatie Dhr. Marcel Werbrouck.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Kortemark, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie