Eengezinswoning in bungalowstijl

Beschrijving

Ichtegemstraat nr. 32. Eengezinswoning in bungalowstijl van ca. 1966, naar het ontwerp van architect R. Leuridan (Torhout) en gebouwd in opdracht van Frans Goderis (Kortemark) cf. bouwaanvraag van 1966.

Horizontalizerend volumespel door middel van op elkaar inspelende laag en hoger balkvolume onder platte daken. Grote glaspartijen, markerende rechthoekige schoorsteen met metalen afdekking. Materiaalgebuik: "gevelsteen topo grijs" en "streeksteen te witten" (cf. bouwaanvraag).

GEMEENTEARCHIEF KORTEMARK, Modern archief: bouwplannen, nr. 78/1481.

Bron     : Vanneste P., Baert S. & Creyf S., Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeente Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Baert, Sofie, Vanneste, Pol