Moderne bungalowwoning van 1968

Beschrijving

Sneppestraat nr. 56. Moderne bungalowwoning van 1968 (cf. bouwaanvraag), gebouwd in opdracht van Georges Bruynooghe (Kortemark) naar ontwerp van architect Hugo Van Oyen (Sint-Andries, Brugge).

Materialen: "Aluminium dakrandprofiel, ruwe handvormsteen, gladde beton / effen beton, afzelia, keramieken paneel, gekapte breuksteen, Glaverbel figuurglas "Bottle" " (cf. bouwaanvraag).

Horizontalizerend volumespel door middel van op elkaar inspelende balkvolumes onder platte daken. Grote glaspartijen, markerende rechte schoorsteen met metalen afdekking.

GEMEENTEARCHIEF KORTEMARK, Modern archief: bouwplannen, nr. 68/315k.

Bron     : Vanneste P., Baert S. & Creyf S., Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeente Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Baert, Sofie, Vanneste, Pol