Herberg De Hertog van Brabant

Beschrijving

Voormalige herberg, naar verluidt "De Hertog van Brabant". Beeldbepalend 19de-eeuws hoekpand met afgeschuinde hoektravee. Rode baksteenbouw van drie traveeën (Stationsstraat) + hoektravee + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken met afgesnuite hoek (rode mechanische pannen). Getoogde muuropeningen, deels bewaard houtwerk met T-indeling en grote roedeverdeling. Twee blindnissen met geschilderde raamimitatie. Puilijsten.

Opgenomen tijdens inventarisatie en gesloopt in de loop van juni 2007.

• STEVENS M., Kortemark. Een tedere terugblik, Roeselare, 1992, p. 18 (iconografie).
  • STEVENS M., Kortemark. Er was geen mooier dorp dan het onze. Een wandeling door het verleden, Roeselare, 1991, p. 93 (iconografie).
  • VOGELS O., Kortemark op Krekebeke. Dorp en streke door de eeuwen heen, Zedelgem, 1990, s.p. (iconografie).

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie