Hoeve uit de wederopbouwperiode

Beschrijving

Hoeve uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. De site is als dusdanig nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844). Lindes bij de erftoegang, deels bewaarde boomgaard. Oorspronkelijk L-vormige opstelling van de losse bestanddelen, schuur recent afgebroken.

Ten zuiden van het erf, roodbakstenen boerenhuis onder overkragend zadeldak (rode mechanische pannen), dakoverstek op geprofileerde klossen, windborden. Boven de voordeur is de dakoverstek onderbroken door een getrapt dakvenster. Rechthoekige muuropeningen onder strek, korfboogdeuren, getoogde keldervensters. Bewaard witgeschilderd houtwerk: twee- en drieledige kruiskozijnen met beluikte benedenvakken, en bolkozijnen, kleine roedeverdeling. Haakse T-vormige uitbouw aan de achterzijde.

Deels bewaard interieur: schouw met bordenplank, bewaarde bordestrap met verzorgde trappalen en leuning, bewaarde binnendeuren.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie