• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis vermoedelijk daterend van eind 19de eeuw. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen). Verankerde rode baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor decoratieve hoekkettingen en omlijsting van spaarveld in linker zijgevel. Licht getoogde muuropeningen onder rollaag van rode terracottategeltjes. In zijgevel drie rondbogige vensters. Oorspronkelijk beluikte vensters (zie luikduimen). Recent schrijnwerk met T-indeling. Behouden gietijzeren trekbel. Links lagere aanbouw van één travee onder zadeldak (rode mechanische pannen). Licht getoogde poortopening.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie