• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Halfvrijstaand woonhuis volgens kadasteronderzoek daterend uit begin jaren 1920. Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen). Gekaleide (lichtgeel boven grijze plint) gevel met ter hoogte van de eerste verdieping bakstenen penanten. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien. Deels behouden schrijnwerk (enkel toegangs- en rechtertravee), namelijk driedelige ramen met T-indeling en kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Deels beglaasde paneeldeur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Handzame, 1927/38.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie

Aanvullende informatie

De gevel onderging een paar aanpassingen: het schrijnwerk is vernieuwd en de deur is vervangen door een oculusvenster.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Polderrand (28 september 2022).
Auteurs: Jacobs, Els