Arbeidershuis van 1921

Gemeente Kortemark

• Adrescontrole Kortemark (adrescontroles: 27-10-2008 - 27-10-2008).
  • Inventarisatie Kortemark (geografische inventarisatie: 02-05-2007 - 31-08-2008).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Arbeidershuis van 1921

Typologiedorpswoningen

Beschrijving

Edewallestraat nr. 44. Laag arbeidershuisje van 1921 cf. jaarsteen. Roodbakstenen dubbelhuis onder zadeldak (blauwe mechanische pannen). Rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde latei en getoogde ontlastingsboog, boogvelden ingevuld in visgraatverband. Vernieuwd houtwerk. Links aansluitend gecementeerd volume onder lessenaarsdak.

Bron: Vanneste P., Baert S. & Creyf S., Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeente Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Baert, Sofie & Vanneste, Pol