Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel, gebouwd circa 1910. Rode baksteenbouw onder overkragend zadeldakje (rode mechanische pannen) met gekartelde windplank en bekroond door smeedijzeren kruis. Spitsbogige deuropening onder druiplijst, erboven cartouche met zwarte letters op witte bepleistering "O.L.V./ B.V.O." Zijgevels met kleine spitsboogvensters onder druiplijstje. Bewaard houtwerk van blauwbeschilderde deur en windplank.

Interieur met blauwbeschilderde, bepleisterde wanden onder houten spitstongewelf. Vloer van blauwgrijze cementtegels. Altaar met buste van Onze-Lieve-Vrouw, Heilig Hart en Heilige Antonius van Padua achter smeedijzeren hek.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Handzame, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie