Achteringelegen hoeve, heropbouwd in de decennia na de Eerste Wereldoorlog. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (rode mechanische pannen), in het vierkant rondom een niet verhard erf opgesteld. Omliggende weiden en akkers, populieren en knotbomen.
De hoevesite met losse bestanddelen U-vormig opgesteld rondom het erf is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1829). Bij de mutatie van 1921 worden het huis, het landgebouw ten oosten van het erf en de "suikerdrogerij" die in puinen lagen herbouwd. Circa 1931 wordt de "suikerdrogerij" afgebroken. Circa 1940 worden een nieuwe stalling en schuur gebouwd.
Ten noorden van het erf, boerenhuis onder zadeldak met verspringende nokhoogte. Mogelijk zijn de rechter opkamertraveeën nog een restant van het vooroorlogse huis. Gecementeerde erfgevel met imitatievoegen. Getoogde muuropeningen.
Ten westen van het erf, stalling met rechthoekige muuropeningen onder witgeschilderde betonnen latei. Ten oosten van het erf, nutsgebouw. Ten zuiden van het erf, dwarsschuur met markerende muurvakken en korfboogpoort.
Bron: BAERT S. & VANNESTE P. in samenwerking met CREYF S., DEVOOGHT K., GHERARDTS F. & MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeenten Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL40, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)