Witstenen Heilig Hartbeeld

Beschrijving

Handzameplein z.nr. (ten oosten van het kerkkoor). Witstenen Heilig Hartbeeld op zeshoekige sokkel van blauwe hardsteen. Opgericht in 1929, cf. inscriptie op de sokkel: "HULDE AAN JESUS H. HART/ DOOR DE BEVOLKING VAN HANDZAEME TOEGEWIJD OP 11 OOGST 1929".

Bron     : Vanneste P., Baert S. & Creyf S., Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeente Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Baert, Sofie