Dorpswoningen uit de wederopbouwperiode

Beschrijving

Tweewoonst uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920, gelegen in vernieuwde voortuintjes. Gele baksteenbouw onder zadeldak met linker dakschild (rode mechanische pannen). Links en rechts zijdelingse aanbouw van nutsgebouwtjes onder zadeldak, geknikte dakoverstek op klossen. Getoogde, rechthoekige en rondbogige muuropeningen. Ritmering van de straatgevel: twee enkelhuizen in spiegelbeeldschema, rondboogdeuren onder strek en (witgeschilderde) druiplijst, rechthoekige vensters onder latei en tandlijst. Bewaard houtwerk van deuren met briefpaneel en witgeschilderde ramen met kruisindeling en kleine roedeverdeling, op betegelde afzaat (ramen enkel bewaard bij het linker pand, nummer 126). Rechter zijgevel met getoogd deurtje en raampjes met roedeverdeling. Zijgevel van het rechter nutsgebouwtje is afgewerkt met aandaken. Twee deurtjes, waarvan één oorspronkelijk wellicht van privaat.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie