• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Kronevoordestraat nr. 25. Lage woning volgens kadastergegevens gebouwd in 1899 door herbergierster Embo-Quaeghebeur. Twee traveeën + poorttravee (rechts) onder een gemansardeerd zadeldak (rode mechanische pannen en leien) met drie dakkapellen. Grijsgeschilderde verankerde baksteenbouw met rechthoekige deur- en vensteropening onder korfbogige ontlastingsboog en korfbogige poort, vernieuwd schrijnwerk.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Handzame, 1900/11.

Bron     : Vanneste P., Baert S. & Creyf S., Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeente Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Baert, Sofie, Vanneste, Pol