Stadswoning met distilleerderij

Beschrijving

Gebouw van vier traveeën en één bouwlaag onder platdak; entablement met tand- en kroonlijst en balustrade. Witbeschilderde, gecementeerde en van imitatievoegen voorziene lijstgevel op arduinen sokkel met keldervensters. Rechter hoekrisaliet met rondboogpoort tussen pilasters, kroonlijst op modillons. Segmentboogvensters met versierde arduinen borstweringen. In achterbouw, thans omgevormd tot garage, de verbouwde delen van een zogenaamde likeurstokerij. In achtergevel nog een deels in de gevel ingebouwde vierkante fabrieksschouw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle