Herberg De Oude Molen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Oude Molen

Beschrijving

Voormalige brouwerij met resterende losstaande gebouwen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een onverharde binnenkoer. Ten zuidoosten aan de straatkant, boerenhuisje van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), van 1856, jaartal op de bovendorpel van de deur. Verankerde baksteenbouw, voorgevel deels afgelijnd met zandstenen negblokken. Rechthoekige muuropeningen. Vensters onder houten lateien op arduinen lekdrempels; deur in vlakke omlijsting van arduin met jaartal op de bovendorpel. Witgeschilderde erfgevel op gepikte plint, vernieuwde muuropeningen. Links, gecementeerde en rechts, bakstenen zijpuntgevel. Ten zuidwesten, kleine schuur, deels met houten bebording op bakstenen voeting. Ten noordoosten, witgeschilderde bakstenen aanhorigheid op gepikte plint met centrale, grote rechthoekige poort. Rechts zijpuntgevel met sporen van vlechtingen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle