Heilig Hartbeeld

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilig Hartbeeld

Beschrijving

Werkenplein z.nr. Heilig Hartbeeld opgericht in 1931. Bronzen beeld op veelzijdige zuil van blauwe hardsteen op verbredende sokkel met art-decogetinte bloemenfries en bronzen engelenfiguren. Op de voorzijde van de sokkel, inscripties "HIJ MOET HEERSCHEN" en "A.D. 1931". Bronzen Heilig Hartbeeld, aan de achterzijde gesigneerd G. Delafontaine (Menen) en bronsgieterij Vindevogel (Zwijnaarde).

Bron     : Vanneste P., Baert S. & Creyf S., Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeente Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Baert, Sofie, Vanneste, Pol