Halfvrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis vermoedelijk opgetrokken tijdens de wederopbouwperiode na de Eerste Wereldoorlog. Rode baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (blauw geglazuurde mechanische pannen). Gebruik van blauwe hardsteen voor plint en dekstenen. Rechter travee uitlopend in een trapgeveltop. Op de verdieping korfboogvensters onder strek en op de begane grond rechthoekige muuropeningen onder betonnen latei en korfbogige ontlastingsboog waarvan boogveld is ingevuld met bakstenen in visgraatverband. Vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie