Vrijstaande villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaande villa

Beschrijving

Vrijstaande villa naar verluidt opgetrokken in 1925 als buitenverblijf voor Franse dokter. Gelegen in een ruime tuin waarin onder meer oude taxus en linde. De tuin is aan de straatzijde afgesloten door een laag geelbakstenen muurtje onder ezelsrug waarop smeedijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers.

Verankerde gele baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (blauwe mechanische pannen). L-vormige plattegrond gevormd door vooruitspringende linker travee die uitloopt in een trapgevel. Ter hoogte van de rechter travee, driezijdige erkeruitbouw onder lessenaarsdakje dat doorgetrokken is als afdakje boven de deur. Korfbogige muuropeningen onder strek en rechthoekige onder I-profiel (begane grond); vernieuwd houtwerk. Zijgevels uitgewerkt als trapgevel.

• Informatie verstrekt door de huidige bewoners (2007).

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie