Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand huis uit de jaren 1920. Verankerde rode baksteenbouw van drie traveeën onder een zadeldak (rode mechansiche pannen), centraal dakvenster onder tuitgevel en twee flankerende dakkapellen. Voorgevelparement in gladde oranje baksteen boven een witgeschilderde, gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen onder I-profiel en korfbogige ontlastingsboog waarvan boogveld ingevuld door siermetselwerk. Bewaarde zolderramen met kruisindeling. Zijgevels uitgewerkt als tuitgevels met muurvlechtingen en aandaken waarop vierkante bakstenen topstukken in siermetselwerk Linker zijgevel met twee vensteropeningen onder I-balk en houten latei.

Achterliggende tuin afgesloten door bakstenen tuinmuur.
Rechts oprit en haaks op de straat georiënteerd nutsgebouw van één travee breed onder lessenaarsdak (rode mechanische pannen). Verankerde rode baksteenbouw met muurvlechtingen en aandaken. Poortopening onder houten latei.

Opgenomen tijdens veldwerk juli 2007, afgebroken eind 2007.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie