Kapel uit 1921

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel uit 1921

Beschrijving

Tegen de gevel van nummer 2 aangebouwde kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Volgens de literatuur gebouwd in 1921 na gelofte om behouden terugkeer van zieke vader die was weggevoerd naar Duitsland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Toegankelijke kapel met aan weerszijden beplanting. Witgeschilderd bakstenen volume onder zadeldak (rode mechanische pannen) voorzien van smeedijzeren kruis op nok. Rondboogdeur met dubbele paneeldeur. Gemetst altaar met beelden van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Heilige Antonius Abt, Heilig Hart, Heilige Rita, Heilige Godelieve; afgesloten door een dubbel hek. Blauwgeschilderd bepleisterd tongewelf. Cementtegelvloer.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1947/11.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Zarren, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie