• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. Losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, L-vormige opstelling. Erfoprit via ijzeren hekken. Aansluitende boomgaard.

De hoevesite is reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op 19de-eeuwse kaarten. Op luchtfoto's van oktober 1918 is duidelijk te zien dat enkel één gevel nog overeind stond.

Ten noorden van het erf, boerenhuis met links geïncorporeerd schuurtje. Bewaard vlechtwerk in de gevel aan de straat, die nog dateert van voor de Eerste Wereldoorlog. Getoogde muuropeningen onder strek. Boven de deur, heiligennisje. Deels vernieuwd houtwerk.

Ten westen van het erf, stalling met rechthoekige en getoogde muuropeningen en klimmend laadvenster. Deels bewaard houtwerk.

• Informatie verstrekt door Dhr. Jos Demaree.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie