Samenstel van dorpswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee panden uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. Gele baksteenbouw onder (gemansardeerde) zadeldaken (rode mechanische pannen, leien voor het mansardegedeelte met dakkapellen, gootlijst op korbelen).

Nummer 14 is een diephuis van anderhalve bouwlaag, tuitgevel met aandak en vlechtingen. Nummer 16 is een breedhuisje. Korfboogdeuren onder strek, rechthoekige ramen onder I-profiel en korfbogie ontlastingsboog. Oculus in de geveltop van nummer 14. Bij nummer 16, deels bewaard houtwerk.
Aansluitend schuurtje onder lager pannen zadeldak. Rechthoekige poorten en raampje onder I-profiel. Op het achtererf, vrijstaand haaks nutsgebouw onder pannen zadeldak.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie