Boerenarbeiderswoning met landgebouwen

Beschrijving

Lage boerenarbeiderswoning met achtergelegen landgebouwen, volgens kadaster in 1934 opgetrokken in opdracht van de Zarrense landbouwer Camiel Hosten-Tyvaert en kinderen. Dubbelhuis van vijf traveeën onder gemansardeerd zadeldak (blauwe mechanische pannen). Verankerde, donkerrode baksteenbouw met licht getoogde muuropeningen onder strek, bewaarde schuiframen en strokendeur.

Interieur met cementtegelvloer voorzien van geometrische motieven.

Achtergelegen, dwars landgebouw. Verankerde, rode baksteenbouw van zes traveeën onder een sterk overkragend zadeldak (blauwe mechanische pannen). Licht getoogde muuropeningen: kleine stalvensters en staldeur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1934/12.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie