Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Kleine hoeve op een hoogte en in omgeving met weiden gelegen. De huidige opstelling van de gebouwen in elkaars verlengde en haaks op de straat is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1827) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845). In 1886 komen de volumes van het stalletje en het ander nutsgebouw tot stand. In 1905, kleine uitbreiding van het huis.
Het deels verbouwde, lage boerenhuis onder pannen zadeldak bewaart een 18de- of 19de-eeuwse kern, zie zijgevels met muurvlechtingen. Rechts van het boerenhuis, laag roodbakstenen stalletje van circa 1886, onder zadeldak (rode mechanische en Vlaamse pannen), gebruik van gele baksteen voor hoekkettingen en de omlijsting van de deels dichtgemetselde muuropeningen. Geelbakstenen nutsgebouw uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920.
Bron: BAERT S. & VANNESTE P. in samenwerking met CREYF S., DEVOOGHT K., GHERARDTS F. & MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortemark, Deel I: Deelgemeenten Kortemark en Handzame, Deel II: Deelgemeenten Werken en Zarren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL40, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)