Burgerhuis met achterliggend nutsgebouw

Beschrijving

Burgerhuis met achterliggend nutsgebouw circa 1921 gebouwd op de plaats van oudere bebouwing die volgens kadaster in "puinen" lag. Linker travee recenter (zie staande bouwnaad). Verankerde oranje/gele baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen). Rechthoekige muuropeningen onder I-profiel, strek en druiplijst. Korfboogdeur in licht vooruitspringende vlakke omlijsting met druiplijsten. Behouden witgeschilderde ramen met (dubbele) T-indeling en verticale roedeverdeling (verdieping) en schuiframen (begane grond). Rechthoekige poortopening onder betonnen latei. Rechts van de woning onverharde oprit naar achterliggende moestuin. Hierlangs een haaks nutsgebouw. Lage geel/oranje baksteenbouw van zes traveeën onder zadelak (rode mechanische pannen) en een lagere travee onder lessenaarsdak (rode mechanische pannen). Gedichte rechthoekige vensters en een bewaarde poortopening onder I-profiel. In rechter zijgevel, rechthoekig venster onder I-profiel met bewaard raam met kruisverdeling.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1921/20.
  • DEMAREE J., Een kwarteeuw Zarren. 1900-1925, Sint-Andries, 2002, p. 85 (iconografie).