Beschrijving

Kleine achterin gelegen hoeve. Op het kadaster plan (circa 1827) wordt reeds een huis afgebeeld, eigendom van de wever Jan Vanthuyne uit Zarren. Zelfde weergave op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Volgens kadaster wordt de woning circa 1859 door werkman Petrus Desnijder vergroot en gesplitst en uitgebreid met een schuurtje. Circa 1950 worden het huis en het schuurtje vergroot, bij het huis komt een achterbouw.
Losse bestanddelen met L-vormige opstelling rondom een onverhard erf.

Ten westen van het erf, roodbakstenen boerenhuis met geïncorporeerd stalletje onder zadeldak (rode mechanische pannen) uit de tweede helft van de 19de eeuw, getoogde muuropeningen onder strek, vernieuwd houtwerk.

Ten noorden van het erf, roodbakstenen schuurtje onder zadeldak (rode mechanische pannen), met erfgevel uit het midden van de 20ste eeuw. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1859/48, 1950/22.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie