Herberg In Zarren Linde

Beschrijving

Voormalige herberg "IN ZARREN LINDE" zie bewaarde puilijst. Gelegen op het gehucht "Zarren-Linde", heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog. De herberg gaat minimaal terug tot 1748.

Rode baksteenbouw onder gemansardeerd zadeldak (rode mechanische pannen). Rechthoekige muuropeningen onder I-profiel en korfbogige ontlastingsboog (ingevuld in visgraatverband) of strek. Korfboogdeur in een geriemde omlijsting met druiplijst. Vernieuwd houtwerk. Gecementeerde puilijst met opschrift in blauwgeschilderde letters "IN ZARREN LINDE". Recente aanbouw.

Achterliggend nutsgebouw onder zadeldak, windwijzer.

• WERBROUCK M., Zarren, van brouwers en herbergiers tijdens het Oostenrijks en het Frans bestuur, 1748-1814, in Jaarboek van de heemkundige kring "Crekel Beke", Kortemark, 1996, p. 144-145.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie