Burgerhuis met aansluitend magazijn

Beschrijving

Burgerhuis met aansluitend magazijn, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1932 in opdracht van handelaar Van Coillie-Imbo uit Zarren.

Woonhuis. Diephuis in verankerde, rode baksteen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen), houten kroonlijst op klossen. Parement uitgevoerd in gladde, donkerrode baksteen met gewitte voeg in combinatie met witte baksteen voor belijnende banden en blauwe hardsteen voor plint. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen latei en korfbogige ontlastingsboog waarvan boogveld is ingevuld door siermetselwerk. Bewaarde witgeschilderde ramen met (dubbele) T-indeling en deels beglaasde paneeldeur met gietijzeren grille. Op verdieping, driezijdige erkeruitbouw gedragen door I-profielen met bloemornament.

Rechts aansluitend magazijn. Rode baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen), houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige poortopening met schuifpoort, segmentbogig, beluikt laadvenster geflankeerd door twee kleine segmentboogvensters. Bewaard houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1932/2.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie