Afspanning De Zwaan

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Afspanning De Zwaan

Beschrijving

Zogenaamd Afspanning De Zwaan. Voorheen een huis van het dubbelhuistype met twee bouwlagen van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Gecementeerde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint met 19de-eeuws uitzicht. Rechthoekige muuropeningen; vensters met doorlopende onderdorpels. Benedenvensters en deuren (drie) in vlakke gecementeerde omlijstingen met oren en drup. Bovenvensters deels in geriemde omlijstingen verbonden over de penanten, trapezoïdale sleutel. Centraal medaillon met zwaan en huisnaam. Entablement met fries met festoenen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle