Woonwinkelpand

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Kasteelstraat. Woonwinkelpand met modernistische inslag, opgetrokken circa 1935-1936 (registratie kadaster 1938) voor bakker Vansteenkiste ter vervanging van een ouder volume dat reeds wordt afgebeeld op het primitief kadasterplan (circa 1830). De oorspronkelijke woning was naar verluidt opgetrokken in 1792 en vanaf 1857 door familie Vansteenkiste in gebruik als bakkerij.

Hoekpand van drie bouwlagen onder plat dak met parement in gele siersteen, zie afgeronde hoekpartij met doorlopend vensterregister, patrijspoortmotief met abstracte glas-in-loodinvulling. Vernieuwd schrijnwerk. In tweede bouwlaag een rechthoekige erker met afgeronde hoek. Nieuwe winkelpui. Lagere aanbouw met garage aan de noordzijde.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1938/12.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien