Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Groeninge

Beschrijving

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Groeninge of "Stationskapel", gebouwd door de bewoners van de "Statiewijk", ingehuldigd in 1982. Gelegen in de begroeide berm die grenst aan de spoorweg en het vroegere stationsplein.

Pijlerkapel in rode baksteenbouw onder zadeldakje in rode daktegels en schuin aflopend muurdeel aan de rechterzijde. Geëmailleerd kruis in geveltop. Rondboognis met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Stichtingsplaat in grijze marmer.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Lendelede, s.l., s.d., nr. 3.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien