Lourdesgrot

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lourdesgrot

Beschrijving

Hulstemolenstraat z.nr. (bij nr. 49). Lourdesgrot, gelegen in de tuin achter nr. 49 "Groeningeberghof", een hoeve met woonhuis uit het derde kwart van de 20ste eeuw en oudere nutsgebouwen, o.m. op de hoek van het perceel een bakhuis of zomerkeuken in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak.
Begroeide grotformatie opgebouwd uit gecementeerde natuursteenblokken met centrale trapeziumvormige nis met O.-L.-Vrouwebeeld.

Bron     : Santy P. & Devooght K. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lendelede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL41, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Devooght, Kristien, Santy, Pieter