Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Hedendaags appartementsgebouw, bestaande uit 12 sociale koopappartementen. Opgetrokken in 1999-2001, in opdracht van de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij, naar ontwerp van de architecten R. en W. Croubels (uit Lendelede en Sint-Denijs).

Appartementsgebouw van drie bouwlagen onder platte bedaking, haaks op de straat georiënteerd. Inplanting als vierde gevel van het rusthuis rondom de binnentuin. Gevelafwerking in rode baksteen en hout. Grote glaspartijen aan zuidzijde. Semi-transparant scherm van stalen roosters geplooid rondom appartementen en bijhorende buitenruimtes. Parking in open halfondergrondse ruimte, waardoor het gebouw een half niveau wordt opgetild, aldus het volume lichter makend. Bekroond door dakappartementen met houten gevelbekleding en luifel.
Gaanderij met toegangen tot appartementen, buffer tussen publieke en private delen.

• Moderne flats naast rustoord, in Het Laatste Nieuws, 05/02/1999.
  • NOELS B. (red.), Atlas Fascikel 2: Hedendaagse architectuur in zuidelijk West-Vlaanderen, Kortrijk, 2002, p. 92-93.
  • VLW, Twaalf koopappartementen in 't Gangske, in Het Nieuwsblad, 09/02/1999.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien