Vrijstaande dorpswoning

Beschrijving

Woonhuis, opgetrokken rond 1928 in opdracht van de familie Olivier. Ten noorden daarvan bevond zich een rij van drie kleine woningen, haaks op de straat gelegen, waarvan er in 1929 twee worden gesloopt. Vrijstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel aan de straat); nieuwe gootlijst. Gescheiden van de straat door nieuw aangelegde voortuin, aan de rechterzijkant afgesloten door ijzeren hekwerk. Lijstgevel in rode baksteenbouw met dubbele witbakstenen banden, onder meer doorlopend over de korfbogige strekken. Nieuw schrijnwerk. Gebruik van arduin voor de onderdorpels, sluit- en hoekstenen. Licht verdiepte eerste en derde travee afgeboord door een dubbel tandfries.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1928/19, 1929/11.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien