Onze-Lieve-Vrouwkapel, gebouwd ten noorden van de erfoprit naar de voormalige hoeve ter hoogte van nummers 48-60. Eveneens gekend als Meikapel, waarnaar in 1959 de straat werd genoemd. Reeds vermeld in 1886 en weergegeven op kaart van het Institut Cartographique Militaire van 1896 (revisie op terrein 1883). Echter pas bij het kadaster geregistreerd in 1909 met Emiel Busschop-Iserbyt uit Kortrijk als eigenaar.
Schuin op de weg georiënteerde kapel uit donkerrode bakstenen, onder zadeldak in mechanische pannen, met een gecementeerde en witgeschilderde plint. Recente deur onder rondbogig gepleisterd veld met opschrift "O.L.V. ONBEVLEKTE ONTVANGENIS/ B.V.O.", gemarkeerd door gebruik van gele baksteen voor band en strekken boven het boogveld. Smeedijzeren kruis op de nok. Kleine rondboogvormige venstertjes in de zijgevels.
Interieur met witgepleisterde wanden en tongewelf, recente vloer. Altaar met rondboognis waarin Mariabeeld.
DE FLOU K., Woordenboek der toponymie van westelijk Vlaanderen, Vlaamsch Artesië, het land van den Hoek, de graafschappen Guines en Boulogne, en een gedeelte van het graafschap Ponthieu, Deel X, Brugge, 1930, kolom 385.
DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Lendelede, s.l., s.d., nr. 14.
DELAERE J., Geschiedenis van Lendelede tot 2000, Kortrijk, 2000, p. 425.
Bron: SANTY P. & DEVOOGHT K. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lendelede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL41, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)