Hoeve "Verdoken Hof", voornamelijk bestaande uit 19de-eeuwse bestanddelen en minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie weergave grote hoevesite op de Ferrariskaart (1770-1778). De huidige constellatie van een schuin op de straat gebouwd woonhuis met een grosso modo parallel met de weg gelegen schuur, wordt reeds als dusdanig weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1847). Het klein tussengelegen volume is intussen verdwenen.
Erf in losse verharding, ten noorden begrensd door een west-oost georiënteerde eenlaagswoning onder zadeldak in mechanische pannen, stalletje onder dezelfde nok. Donkerrode baksteenbouw voorzien van nieuw parement voor het woongedeelte, vermoedelijk uit het interbellum (voornamelijk rode sierstenen met gebruik van bruine voor de plint, de omlijsting van de muuropeningen en de verticale banden die de gevel afzomen). Rechthoekige muuropeningen onder betonlatei waarin bewaard schrijnwerk (schuiframen), laaddeur onder trapgeveltje boven de voordeur. Oostelijke zijgevel onder meer met rondbogig laadluikje in de top. Aan westzijde een stalletje met dubbele deur onder getoogde ontlastingsboog. Later ingebracht stalvenster en poort wagenhuis onder betonlatei. Voorliggend bakstenen stoepje.
Ten zuiden daarvan bevindt zich een schuur onder overkragend zadeldak (mechanische pannen). Oorspronkelijke dwarsschuur maar sterk gewijzigd door talrijke aanbouwen en verbouwingen.