Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning circa 1933 gebouwd in opdracht van rentenier Hippoliet Gelaude-Van Craeynest. Halfvrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Licht middenrisaliet, doorgetrokken tot in de houten kroonlijst op klossen. Gevel in rode sierbaksteen verlevendigd door verticale metselverbanden, onder meer op de borstwering van de tweede bouwlaag. Rechthoekige muuropeningen waarin bewaarde T-ramen. Deels beglaasde houten deur met geometrisch motief, onder bovenlicht met verticale roedeverdeling. Gebruik van natuursteen voor de trede naar de deur, plint en onderdorpels. Thans gerenoveerd.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1933/20.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien