Rij boerenwoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuizen

Beschrijving

Rij boerenwoningen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Dubbelhuistype (nummer 16) en twee enkelhuistypes (nummer 13, 15), laatstgenoemde met gekoppelde deuren, twee bouwlagen met respectievelijk vier, twee en drie traveeën. Bakstenen gebouwen met gecementeerde en beschilderde voorgevels, respectievelijk op pseudorustica en natuurstenen plinten. Rechthoekige muuropeningen. Beluikte benedenvensters. Vernieuwde lekdrempels. In het verlengde van nummer 13 en van nummer 15, rechthoekige poort onder pannen zadeldak.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :