Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistische burgerwoning, reeds afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (1847). Circa 1834 eigendom van rentenier Desmet uit Oudenaarde.
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, zwartgeglazuurde mechanische pannen). Verankerde gecementeerde gevel, voorzien van imitatievoegwerk en witgeschilderd. Rechthoekige muuropeningen binnen groengeschilderde geriemde omlijsting met sluitsteen (bij eerste bouwlaag met diamantkopmotief en bij de tweede met voluutsluitsteen tussen panelen). Vernieuwd schrijnwerk en nieuwe gootlijst. Bewaarde deur, deels beglaasd en voorzien van ijzeren hekwerk, onder recht bovenlicht.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien