Halfvrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand interbellumwoonhuis, circa 1926 opgetrokken in opdracht van vlaskoopman Albert Vercaemert-Pannecoucke uit Izegem. Enkelhuis met klein voortuintje, afgescheiden van de straat door een bakstenen muurtje tussen hoger opgaande, licht vooruitspringende pijlers (deels vernieuwd). Roodbakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen (nok evenwijdig met de straat), bovenaan afgelijnd door een zaag- en muizentandfries. Gebruik van witgeglazuurde bakstenen voor aanzet- en sluitstenen, muizentandfries en de gevelbanden die de muuropeningen verbinden. Korfbogige muuropeningen, met banden onder meer omlopend rond de ontlastingsbogen. Tegelpad naar dubbele deur, deels beglaasd en voorzien van hekwerk, onder korfboogvormig bovenlicht. Plint in breuksteen. Geprofileerde kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1926/7.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien