Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

U-vormige hoeve met losstaande gebouwen gegroepeerd rondom een erf met tuin. IJzeren inrijpoort in afgesnuite hoek aan de straatkant. Ten noordoosten, boerenhuisje van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), van 1776, verankerd jaartal in zijtopgevel aan de straatkant. Oude kern aangepast in de 19de en de 20ste eeuw. Gecementeerde en beschilderde voorgevel. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels. Rondboogdeurtje in vernieuwde omlijsting van gesinterde baksteentjes. Witgeschilderde achtergevel op gepikte plint met aanbouw en rechthoekige vensters met houten lateien. Witgeschilderde zijtopgevels met aandak en vlechtingen. Ten zuidoosten en zuidwesten, witgeschilderde bakstenen aanhorigheden op gepikte plint onder pannen zadeldak, 1899 gedateerd op een balk. Segmentboogvormige muuropeningen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle