Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis, dubbelhuistype met vijf traveeën, twee verdiepingen en een zadeldak, uit de 19de eeuw. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel afgelijnd door geblokte hoekpilasters; plint van arduin. Horizontale geleding door middel van imitatiebanden op de begane grond, doorlopende arduinen lekdrempels, arduinen puilijst en entablement met kordon, casementenfries en gekorniste kroonlijst op modillons. Getoogde vensters in een vlakke omlijsting met versierde borstweringen. Getoogde deur in een vlakke arduinen omlijsting.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle