Orgel kerk Sint-Jan-Baptist-Onthoofding

Dit object is gearchiveerd. Dit betekent dat het niet meer de meest actuele informatie bevat. Raadpleeg de koppelingen onderaan deze pagina om de opvolger(s) van dit object met de meest actuele informatie te raadplegen.

Beschrijving

Het orgel werd in 1862 gebouwd door Petrus Albertus Loncke (Hoogstade). Het is rond 1875 overgebracht naar de nieuwe kerk; misschien geschiedden er toen reeds enkele wijzigingen. Volgens Jos Loncke zou het orgel vernield geweest zijn in de Eerste Wereldoorlog, doch het huidige orgel is nog steeds een P. Loncke-orgel (gesigneerd en gedateerd); het werd wel ooit ernstig beschadigd maar het is niet bekend in welke omstandigheden. Na de beschadiging werd het orgel niet naar zijn oorspronkelijke toestand hersteld, maar summier en onvolledig opgelapt.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Jan-Baptist-Onthoofding