Orgel kerk Sint-Jan-Baptist

Beschrijving

In 1685 werd een doksaal gebouwd waarop het orgel (vermoedelijk nieuw) geplaatst werd. In 1756 werd een herstelling uitgevoerd door "een orgelmaker uit Kortrijk" (De Rijckere?). In 1869 werden werken uitgevoerd door Ph. Forrest. In 1909 werd een nieuw instrument gemaakt door Th. Delmotte, met behoud van een hoeveelheid oud pijpwerk en de meubel-prospecten. Dit orgel ging verloren in de Eerste Wereldoorlog. In 1924 werd een nieuw orgel gebouwd door J. Anneessens (Menen); het werd vernield tijdens WO II. Huidig orgel : Gebouwd door P. Anneessens (Menen) in 1968.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Jan-Baptist