Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Enkelhuizen van respectievelijk drie en vier traveeën met twee verdiepingen en mezzanino onder een zadeldak, uit de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen plint. Horizontalizerend accent door middel van puilijst, doorlopende lekdrempels der bovenvensters en kroonlijst. Nummer 10. Beluikte benedenvensters, bovenversters gevat in een geriemde omlijsting, blinde rechthoekige mezzaninovensters gemarkeerd door doorlopende lekdrempels; deur in een vlakke omlijsting van arduin. Nummer 15: boven- en mezzaninovensters gevat in een geprofileerde omlijsting met neo-rocaillesluitsteen.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle